Úvod » Gril na sele » Gril JINDRA
Gril Jindra je nerezový gril určený zejména pro grilování kuřat, krůt, selat do +/- 20 kg, vepřových kýt, vepřových kolen, špekáčků, klobás, stehen, zeleniny, špízů a také vepřové krkovice a lá gyros.
Gril byl navržen tak aby se na něm grilovalo zdravě. Jeho unikátní stavba nedovoluje, aby tuk z grilovaného masa odkapával do topeniště, čímž nedochází ke škodlivému přepalování tuku.
Gril má 3 polohy grilování, resp. 3 vzdálenosti grilovaného masa od ohně a to: poloha "kuře" - nejblíže k ohni, poloha "gyros" – střední vzdálenost od ohně a poloha "krůta" – největší vzdálenost od ohně. Při grilování na největší vzdálenost se v grilu protočí předmět o průměru cca 40 cm, při grilování na nejmenší vzdálenost od ohně se v grilu protočí předmět o průměru cca. 20 cm, při grilování na střední vzdálenost je to cca. 30 cm. Maximální užitná délka grilování je při všech polohách cca 77 cm.
Gril je určen hlavně pro grilování na rožni, přičemž rožněm otáčí elektromotor s převodovkou o příkonu 230 V, 50 Hz. Převodovka je pevnou součástí motoru. Grilovat ale můžete také na tzv. odkapovém pekáči a to hlavně zeleninu, ovoce, párky, klobásy, kuřecí stehna, křidélka, atd.
V grilu můžete grilovat dvěma způsoby a to najednou – rožnění a grilování v pekáči, přičemž využíváte pečící, grilovací a udící vlastnosti grilu (před koncem grilování doporučujeme kouřovod grilu přivřít, čímž maso mírně zaudíte), dostanete tím kombinaci lehce uzeného a grilovaného masa. Jakmile máte rožněné maso opečené dostatečně na to, abyste jej mohli okrajovat, otevřete přední vanu a okrajovat můžete do předem nahřátého okrajovacího (servírovacího) pekáče. Pokud Vaši strávníci nebudou stačit rychlosti Vašeho grilování, můžete si ogrilované maso uložit v grilu na odkapový pekáč, kde toto maso nevychladne a nevyschne a můžete jej servírovat později.
Díky své propracované konstrukci nedochází ke zbytečnému úniku tepla z grilu ani vysušování masa. Proto má tento gril v porovnání s grily „otevřené konstrukce“, mnohem menší spotřebu palivového dřeva, např. pro ogrilování cca. 18 kg vepřového gyrosu spotřebujete cca. 3,5 kbelíku již naštípaného vyschlého tvrdého dřeva. Díky této konstrukci si grilované maso zachová svoji přirozenou chuť a šťávu. Pro zajištění jednoduché manipulace je gril standardně dodáván s vozíkem, který je osazen 4 otočnými kolečky, z nichž 2 jsou vybavena brzdou.
Na čištění grilu je povoleno používat prostředky určené pro čištění nerezi, prostředky pro mytí nádobí, omývat ho tekoucí, případně tlakovou vodou, motor grilu však musí být dokonale chráněn proti vniknutí vody.
Máte zájem si gril Jindra nejprve "osahat"? Kontaktujte nás a my Vám gril ochotně předvedeme a osobně zodpovíme veškeré Vaše dotazy. Nebo můžete využít naší službu "Půjčovna grilů" a gril si nejprve vypůjčit a otestovat.